ACCEPT – giv slip på din modstand

Er du villig til at sige “JA”, give det svære plads, opmærksomhed, tålmodighed og venlighed? Er du villig til at slippe kontrol og modstand? Lad mig guide dig igennem en lille meditativ øvelse, hvor du får mulighed for at undersøge og transformere det der er svært at acceptere.

Gå med og ikke imod

Det kommer bag på mig gang på gang, hvor svært det kan være at møde udfordringer, ubehag og vanskeligheder med accept. Mit mindset er langt overvejende automatisk indstillet til at møde vanskeligheder og svære tider med modstand. Min indre stemme siger: “Nej tak! det her er ikke for mig, det har jeg ikke købt ind på. Jeg vil langt hellere at det var anderledes. Hvad gør jeg – jeg må da gøre noget for at komme ud af ubehaget – NU!” Og jeg falder gang op gang i gryden – jeg går imod i stedet for at gå med. Jeg stivner op, holder fast (i det jeg hellere vil have, eller hvordan det var bedre i “gamle dage”). Jeg er låst fast i lidelse, sammenligning og længsel. I stedet for at undgå ubehaget holder jeg blot mig selv endnu mere fast i det. Jeg er ikke længere nærværende og snyder mig selv for oplevelsen af det liv der udfolder sig lige NU. Så Jeg må trække i arbejdstøjet, og gøre det til en lille mission at opdage, hvornår jeg oplever modstand og undersøge hvad det mon handler om – og derefter med bevidst intention møde det med accept, eller en grad af accept. Og når jeg gør det, oplever jeg at min modstand langsomt, men sikkert, slipper taget i mig og opløses. Det er som om jeg bløder op, at der bliver mere plads. Der bliver plads til mere venlighed, tålmodighed og rummelighed.  Men det kræver min aktive fokuserede opmærksomhed.

Og blot for lige at understrege det, så er der helt indlysende også ting i livet vi ikke på nogen måde må eller skal acceptere. 

Vejen mod en mere aktiv opmærksomhed 

Finder du når:
– Du registrerer hvad der sker (objektivt)
– Tillader, accepterer, udforsker det der sker
– Giver slip på at forsøge at kontrollere, blande dig i eller ændre på det der sker

4 reaktioner ved intens sansning

Når vi oplever intense sansninger (ofte det vi reagerer på med modstand og opspænding) vil der typisk være 4 veje at gå:
– Du fjerner dig – løber væk fra det der sker
– Du forsøger at ændre det der sker
– Du giver op, kollapser, resignerer – udholder og lider dig igennem det der sker
– Du accepterer det der sker – ved bevidst at vælge at handle/ikke handle

Nærvær

For at finde vejen til bevidst accept må du øve din aktive opmærksomhed. Du Må øve dig i at være fokuseret tilstede lige her og nu, med al din opmærksomhed – nærværende og “mindfull” – i kontakt med åndedrættet, kroppens sansninger, dine følelser og tanker. Herfra bliver bevidst accept muligt, ja, måske nærmest sker af sig selv.

Sindsro Bønnen
Gud. Giv mig sindsro til at ACCEPTERE det jeg ikke kan ændre,
MOD til at ændre det jeg kan og,
VISDOMMEN til at kende forskel. 

Guidet øvelse - se med her

Lad mig tage dig med på en lille guidet opdagelsesrejse, hvor vi sammen undersøge det der kan være vanskeligt at acceptere lige nu for dig igennem en aktiv fokuseret opmærksomhed på krop, åndedræt, følelser og sansninger. 

Brug øvelsen når som helst du mærker modstand eller føler dig “fanget” i en intens følelse, der ikke vil slippe (du holder fast i). Med øvelse vil det føles ganske nemt og intuitivt at ændre modstand til accept. 

God fornøjelse! 

Inspireret til mere - se her

  • Sikker bookingbetaling på yoga-liv.dk
  • secure payment
  • dankort
  • visa
  • mastercard
  • mobilepay
Indkøbskurv