yoga

YINYasa yoga – Yin & Yang

Flydende, rolige bevægelser med koncentration og fuldkommen opmærksomhed. Kombinationen af bevægelse og stilhed. En balanceret yogapraksis, hvor du, med dine mindfulle bevægelser og din åndedrætsopmærksomhed, dynamisk guider kroppen ind i stilheden, ind i fordybelsen – ind i YINstillingen. En praksis, hvor du er helt til stede i nuet og øver din perceptionssans – hvor du sanser og mærker alt, hvad der sker i og med kroppen. En perfekt harmoni i mellem at være og at gøre. Når du kombinerer Vinyasa yoga med Yin yoga opstår det, vi kunne vælge at kalde Slow Vinyasa yoga eller ”YINYASA yoga”.

YIN-…

Begrebet ”Yin” kender du måske især fra yin & yang. Den ene halvdel af dualiteten. Den sorte farve i symbolet. En ligeværdig repræsentation af modsætninger. Begge lige meget til stede, og den ene ville ikke kunne eksistere uden den anden. Således ville du ikke kunne kende glæde uden smerte, lys uden mørke, behag uden ubehag og så videre. Yin er defineret ved at være: det mørke, indadvendte, sammentrækning, stabil, solid, stilhed, feminin, månen, jorden, vand, passiv, kold, fugtig, tung, vinter & VÆREN. Både fysiologisk og psykologisk kan vi arbejde med disse kvaliteter i yogaen, hvor vi imødekommer den del af dig som er yin. Yin handler, i denne kontekst, om at lytte indad, sætte intentionen og lader sig inspirere.

Læs mere om Yin Yoga her.

…YASA

Vinyasa yoga er i denne sammenhæng ”Yang”. Yang er i modsætning til Yin; sol, himmel, ild, aktiv, maskulin, ekspanderende, elastisk, varm, tør, let, sommer & GØREN. Vinyasa Yoga er defineret ved dynamiske, rytmiske bevægelser, placering af kroppen, i takt med åndedrættet med opmærksomhed og energi rettet imod en intention, et ønske, som vokser/manifesteres igennem yogaklassen. Vinyasa vil i denne sammenhæng være den handlekraftige energi, der manifesterer (yin)intentionen. Som med Yin, er det ligeledes muligt at arbejde både fysiologisk og psykologisk med den del af dig, der er Yang.

Læs mere om Vinyasa Yoga her.

YIN + YASA

Som med Yin & Yang er denne kombination af stilarter et ”match made in heaven”. Yin yogaens stilhed og indadvendte, fokuserede opmærksomhed, der kan give dig adgang til et dybt sted i bevidstheden, hvor du kan plante din intention, dit ønske. Og Vinyasa yogaens maskuline manifesterende handlekraft og energi med, hvilken du nærer og skaber din intention, dit ønske, igennem åndedrættets og kroppens dynamiske rytme. En praksis for både krop og sind, for både fascia og muskler. Perfekt harmoni. Yin & Yang.

Betragter vi YIN YASA yoga ud fra et energetisk perspektiv – flow eller stagnation af chi/prana i kroppens medianbaner i det dybere liggende fascia, vil vi få øje på endnu en fantastisk grund til denne kombination. Yin yogaen egenskab er blandt andet, evnen til at fjerne blokeringer og spændinger og skabe fri passage, således chi/prana kan flyde frit og ubesværet til alle kroppens celler. Når vi har fjernet eller lokaliseret blokeringerne, kan vi med de dynamiske bevægelser cirkulere energien rundt til hele kroppen. Til områder, hvor du fornemmer stagnation, og som næring til alle kroppens celler i øvrigt.

Mærk, at du kan balancere og finde harmoni imellem at VÆRE og at GØRE.

Se hvilke muligheder jeg kan tilbyde dig

  • Sikker bookingbetaling på yoga-liv.dk
  • secure payment
  • dankort
  • visa
  • mastercard
  • mobilepay
Indkøbskurv