yoga

HOT Yoga – healing & forbrænding

Infrarød varme

Under hot yoga mærker du varmen imod din hud og mærker, hvordan du varmes nænsomt op. Du tager imod varmen og byder den velkommen i det der nu skal ske. Et samarbejde omkring din sundhed og din følelse af velvære. En intens oplevelse, der er hel unik.

Infrarød varme opleves som en behagelig varmestråling fra de ophængte varmepaneler (eller fra infrarød sauna). Varmestråling fra denne varmekilde trænger på grund af frekvens og bølgelængde dybere ind i vores krop – ca. 3-4 cm. At opholde sig i infrarød varme har derfor flere gavnlige effekter på både krop og sind. Blandt andet:

Er du endnu ikke overbevist?

Hvad sker der?

Alene de infrarøde varmestråler får kroppen til at svede. Blot at være i varmen har en effekt og kræver energi. Kroppens svedfunktion kræver energi og øger derved stofskiftet, derved sker der kalorieforbrænding. En forbrænding du yderligere booster da du samtidig praktisere yoga. Da kroppens svedkirtler stimuleres, transporteres ophobede affaldsstoffer (kviksølv, toxiner, nicotin ect.) ud af kroppen.
Sveden hjælper nyrerne i deres vigtige arbejde med at rense blodet. 

Du indtager mere væske før, under og efter varmepåvirkningen, hvilket yderligere understøtter nyrerne (husk salt- og sukkerbalancen). Hot Yoga er Detox Yoga. Både bevægelse og den infrarøde varme skaber en øget blodcirkulation, hvorigennem dit immunforsvar styrkes, dit blod iltes og tilføres yderligere næringsstoffer og din kondition forbedres.

Lindring og restitution

Den infrarøde varme har også en smertelindrende effekt. Da affaldsstoffer udrenses og musklerne tilføres mere ilt og renere blod lindres og heles ømme muskler. Du vil opleve at din restitutionsperiode speedes op, så du kommer dig hurtigere efter at have brugt din krop. Kroppens mere plastiske væv (bindevæv,
ligamenter, sener, knogler) fryder sig også under den lindrende og smidiggørende varmestråling. Har du ømme og stive led, ved for eksempel gigtsygdomme eller efter skader vil du også opleve lindring og øget fleksibilitet.

Agni

Yogierne bruger begrebet ”Agni” til at beskrive din indre ild. Ilden, der brænder i dit center (solar plexus). Ilden, der forbrænder det du indtager og omdanner føde og væske til næring af dine celler. Agni brænder alle urenheder væk, og sørger for et rent indre miljø. Ilden kommer også til udtryk i dit temperament, din tålmodighed, din passion, dine følelser og din evne til at fordøje sanseindtryk. At have en kontrolleret og sund ild er derfor afgørende for din sundhed og trivsel – både fysisk og mentalt. Din ild kan være på vågeblus, brænde med en lille stille flamme eller som et kæmpe bål. Hot yoga er medvirkende til at tænde din ild. Det betyder også at, hvis du allerede har et kæmpe bål i gang, kan hot yoga være en intens oplevelse. Følelser som vrede, irritation og frustration vil måske vise sig – og du får en hel unik mulighed for at lærere mere om dig selv, om sansningerne i kroppen og om, hvordan du rummer og håndterer følelser som disse. Så selv om du har masser af ild, så er Hot Yoga også for dig.

Det bør du også vide

Jeg ELSKER Hot yoga. Det er helt sikkert en af mine foretrukne yogaklasser. Den infrarøde varme omslutter min krop og giver mig velvære og ro, som at blive puttet under en dejlig dyne. Den giver mig også en intens oplevelse af puls, rytme, flow og bevægelse.

Overvej dette, før du starter

Deltag på en af vores hold

Hvis du har fået lyst til at prøve Hot Yoga, SÅ GØR DET! Der mange gode steder og yogalærere, der er uddannet specifikt til Hot yoga derude. Find det, der passer bedste til dig.

Du er også altid hjertelig velkommen her hos mig.

Se hvilke muligheder jeg kan tilbyde dig

  • Sikker bookingbetaling på yoga-liv.dk
  • secure payment
  • dankort
  • visa
  • mastercard
  • mobilepay
Indkøbskurv