yoga

Vinyasa yoga – indvendig tatoo & åndedræt

Kært barn har mange navne. Ud fra navnet alene er det givetvis kun yogier, der kan udlede, hvad man kan forvente, når man går ind til en Vinyasa Yoga klasse. Derfor kalder mange også Vinyasa Yoga for Power Yoga eller Flow Yoga. Det fremgår af disse aliasser, at der er tale om en dynamisk form for yoga, hvor man kan forvente ”hård” træning. Og det er der også sandhed i.

Vinyasa er et sammensat ord som kommer fra sanskrit. ”Vinya” er en tantrisk praksis, der oversat betyder ”indvendig tatovering”, at der plantes et frø (en intention eller et ønske), som næres med åndedrættet. ”Nyasa” betyder at ”berøre”, ”placere”, ”bruge”, ”sætte på” eller ”sætte i”. Vinyasa Yoga er således defineret ved dynamiske, rytmiske bevægelser, placering af kroppen, i takt med åndedrættet med opmærksomhed og energi rettet imod en intention, et ønske, som vokser/manifesteres igennem yogaklassen.

I Vinyasa Yoga klasser hos Yoga-Liv er klassen sekvenseret efter en ”bellcurve”, hvor klassen gradvist bygges op og ned. Vi sætter intentionen i stilhed, i en dyb afslappet tilstand med fuldkommen opmærksomhed, hvor det er muligt for dig at plante intentionen/frøet dybere i din bevidsthed, med mulighed for større manifesterende effekt. Med din opmærksomhed på dit åndedræt og din kropsbevidsthed, både indre og ydre, bevæger vi os flydende igennem de forskellige yogastillinger, som perler på en snor – bundet sammen af vores åndedræt.

”Where attention goes – energy flows”

Vinyasa Yoga handler om at bringe din subtile energi (prana/livskraft/chi) i flow igennem bevægelse, og at booste energien endnu mere. En fysisk masse (her kroppen) + bevægelse (her vinyasa Yoga) = energi (prana). At få denne prana opbygget, høstet og cirkuleret ud til alle kroppens celler, genskabe flow, hvor der er blokeringer og stagneret energi. 

Denne form for yoga er fuld af bevægelse, og derfor effektiv, dog skånsom, fysisk træning. Vinyasa Yoga er det man ville kalde ”Yang”, hvor Yin Yoga er netop det modsatte, nemlig Yin. Vinyasa Yoga er styrke og stress til kroppens muskelvæv. Muskelvæv er elastisk og kan godt lide stress i form af rytmiske og gentagede bevægelser med en vis belastning (her kropsvægten) for at opnå styrke. Vinyasa Yoga øger din kondition og din fysiske udholdenhed. Undervejs i klassen lander vi i udvalgte og relevante stillinger som vi anvender som ”rebound”- eller ”pause-stillinger”. Her får du tid til at vende opmærksomheden ind og mærke flowet i din krop, pulsen og åndedrættet.

Du kender sikkert allerede Vinyasa Yoga – måske uden at vide det. Sol- og månehilsner i alle deres skønne varianter og fortolkninger er netop Vinyasa Yoga.

At der er sandhed i, at Vinyasa Yoga er ”hård” træning, skal tages med et gran salt. Husk, at det altid er dig, der bestemmer, hvor hård eller ikke hård din Vinyasa Yoga klasse skal være. Alle kan være med. Ofte er den hårdeste udfordring at blive på egen yogamåtte med en ikke-dømmende holdning til det, der nu måtte ske. At blive i nuet, at undgå at sammenligne sig selv med andre (og måske med, hvad man selv tidligere har kunnet – for 15 år siden og lige så mange kilo siden), og møde sig selv, kroppen, tankerne og følelserne med rummelighed, kærlighed, omsorg og accept.

Har du fået lyst til at prøve Vinyasa Yoga?

Se hvilke muligheder jeg kan tilbyde dig

  • Sikker bookingbetaling på yoga-liv.dk
  • secure payment
  • dankort
  • visa
  • mastercard
  • mobilepay
Indkøbskurv