RETRÆTE – Ro, Rekreation & Restitution – Januar 2022

1,000.00 DKK

Lørdag d. 22. januar 2021 – kl. 08.00-21.00

Dags-Retræte a 13 timers varighed. Pris pr. Person kr. 1.000

Tilmelding er bindende, og pengene refunderes kun såfremt der er venteliste til dagen.
Jeg ønsker for dig, at du lige netop denne dag, slipper kontrollen og lader dig guide ind i processen. Slip dit behov for at vide hvad der skal ske hvornår – og slip dermed også ansvaret. Jeg har dig. Og jeg har et skønt program klar til dig.
Tillad dig selv at se og møde dig selv med kærlige øjne, tillad og omfavn sårbarheden og inviter modet, kraften og styrken tilbage. Slip din gamle historie og skab den nye historie om dig, dine værdier og prioriteringer. Lad kreativiteten flyde og lad dig fylde med inspiration til at skabe forandringer i dit liv som bringer dig glæde, lethed og fred.

”The secret of change is to focus all of your energy,
on not fighting the old, but on building the new”
– Socrates.

På lager: 8 Pladser Tilbage

Jeg indbyder dig til

NÆRVÆR, fordybelse, rekreation, inspiration og kreativitet. Et sjæleligt åndehul, der giver dig mulighed for at mærke og lytte til dig selv.

Igennem nuet – kroppen, åndedrættet, nærværet, fordybelsen, roen og stilheden får du lejlighed til at møde dig selv. Vende blikket indad, og se det du dybest set ER, møde din essens, din kerne. Det uforanderlige, det som altid er, uanset følelserne, tankernes, kroppens, de ydre rammer og vilkårs foranderlighed. Tillad dig selv at se og møde dig selv med kærlige øjne, tillad og omfavn sårbarheden og inviter modet, kraften og styrken tilbage. Slip din gamle historie og skab den nye historie om dig, dine værdier og prioriteringer. Lad kreativiteten flyde og lad dig fylde med inspiration til at skabe forandringer i dit liv som bringer dig glæde, lethed og fred.

Vi oplever morgengryet, denne overgang og nye start sammen i stilhed. Læn dig ind i stilheden, i mellemrummet, i overgangen – lige dér, oplever vi den helt særlige energi, yogierne kalder ”sattva”. Sattva er karakteriseret ved egenskaber som klarhed, gennemsigtighed, lys, harmoni, lethed, rum (space), lyksalighed. Sattva finder vi i overgangen fra nat til dag, fra dag til nat, i overgangen fra udånding til indånding – i pausen – i mellemrummet. Der, hvor intet andet er. Med intentionen om at tage Sattva energiens egenskaber med os ind i dagens RO, RETRÆTE, REKREATION OG RESTITUTION dykker vi dybt ned i vores indre, med kroppen og åndedrættet som vores anker i nuet.

Du vil opleve et terapeutisk rum, et lindrende, healende, støttende og faciliterende miljø (energifelt) med hjælp til at finde din balance. Igennem Yin Yoga, Mindfulness, Meditation og den nøje udvalgte og tilberedte forplejning igennem dagen, kan du vitalisere din energi, rydde op, smide ud og slippe alt det, der ikke længere tjener dig. Du skærer igennem alle slør og finder klarhed og finder ind til din kerne.

Kom alene – kom sammen

Vi kan alle trænge til at lade batterierne op. Uafhængighed, selvstændige oplevelser og alenetid kan have en afgørende betydning for vores overskud og evne til at give til andre (og os selv). Du kan opleve denne dag som DIN tid, din alenetid, hvor du kærligt bliver ført, guidet og holdt igennem din proces af mig. Din tid til at hente energi ind i dit system og til fordybelse i din egen proces.

Måske har du lyst til at dele din oplevelse sammen med dine nærmeste, dine nære og kære. Der kan være stor energi, styrke, motivation og støtte i at dele denne dag, jeres individuelle og fælles processer, både før, under og efter denne dag. Del jeres unikke og individuelle oplevelse med hinanden, del indsigter og refleksioner undervejs. Mærk nærværet i mellem jer og nyd tiden til jer selv og hinanden.

Din forberedelse

Hvis du ønsker (og KUN hvis du ønsker), kan du med din forberedelse til dagen ud fra nedenstående anbefalinger komme endnu dybere og længere i dine processer. Dine celler vil glædes og juble over det rene, vitaliserende og kærlige miljø, du skaber i din krop, i din subtile energi, i dit hjerte og i dit sind, hvilket booster og accelerere din restitution og healing. Start i god tid – jo længere tid du arbejder med anbefalingerne, jo renere miljø skaber du – og der er derfor mindre ”støj” og ”smog” du skal brænde igennem, for at nå ind til dit hjertecenter, din essens. Anbefalingerne her er med udgangspunkt i de Ayurvediske og Yogiske principper for selv-healing og selv-realisering. Jeg har selv, med stor effekt, haft glæde af følgende tiltag:

 • Undgå kaffe (koffein).
 • Undgå alkohol.
 • Undgå sukker.
 • Undgå light produkter.
 • Minimer din tid med mobil, SOME og skærm generelt.
 • Spis så rent som muligt (gerne uforarbejdede fødevarer, ingen tilsætningsstoffer, økologisk hvis muligt) – undgå konserves og junkfood.
 • Reducer kød.
 • Dagen/dagene inden (eller generelt) spis gerne vegetarisk eller vegansk hvis du ønsker det.
 • Start hver dag med et stort glas stuetempereret vand med citron. Vent mindst 30 minutter inden du indtager din morgenmad.
 • Lad der være mindst 13 timer fra dit sidste måltid til næste dags morgenmad.
 • God nat og sov godt, 7-8 timer. Din søvn er SUPERVIGTIG. Gode rutiner og rytmer. Gå i seng imellem kl. 22 og 23 og stå op igen omkring kl. 6-7 (også i weekenden).

Ovenstående er naturligvis kun anbefalinger og forslag. Det kan virke overvældende, men husk at også små skridt og forandringer kan have stor effekt. Så mærk efter, hvilke (hvis nogle) af anbefalingerne der føles rigtige for dig at afprøve – og hold så ud, giv det tid – giv ikke op, når det bliver hårdt og ubehageligt. Jeg hepper på dig!

Kosten – 100% egenkærlighed til din krop

Forplejningen på dagen er nøje sammensat efter de Ayurvediske og Yogiske principper. Det er min intention, på denne dag, at give dig en oplevelse af kosten som et healende redskab. Når du giver din krop de bedste vilkår for at omsætte og forbrænde den føde du indtager til ren energi, vil du ganske enkelt opleve mere ro, vitalitet og overskud. Vi spiser tit på grund af andre ting end at stille sulten og nære vores krop. Vi spiser for at dulme følelser og tanker, vi spiser for at undgå kedsomhed, vi spiser for at mætte sanserne, vi spiser for at føle os fulde, hele og elskede. Vi spiser/ eller undgår at spise for at udøve og insistere på kontrol midt i kaos. Og vi kommer ofte til at spise alt for meget, spise for ofte og spise fødevarer, der er vanskelige for vores krop at få ægte glæde af.

Så lad os tage styrken og modet tilbage, og give os selv lov til at møde alle disse svære og ubehagelige ting vi dulmer med vores mad. Tillad dig selv at MÆRKE. Mærke hvilke impulser der styrer dig, mærke kroppens feedback når den fortæller, at den er sulten og når den har fået tilpas, og mærke hvilken effekt maden har på din tilstand i krop, sind, hjerte og sjæl.

Dagens hovedmåltid vil blive serveret til frokost, da det er her din fordøjelse er på sit højeste, og du derfor er bedst gearet til at omsætte måltidet til energi.

Gældende for alle dagens måltider (også dit morgenmåltid) er at du spiser med nærvær (mindfulness) og mindre portioner. Fyld ikke mavesækken mere end 1/3-2/3 op. Det svarer måske til en portion på størrelse (lidt mindre) med din knyttede hånd.

Vi spiser sammen i stilhed:

 • Formiddag: let frugt og urtete (mærk efter om du er ægte sulten)
 • Frokost: Dhal med tilbehør og urtete
 • Aften: økologisk havregrød med topppings og urtete
 • Godnat: moonmilk (varm havremælk med krydderier)

Det skal du vide om dagens program:

Jeg ønsker for dig, at du lige netop denne dag, slipper kontrollen og lader dig guide ind i processen. Slip dit behov for at vide hvad der skal ske hvornår – og slip dermed også ansvaret. Jeg har dig. Og jeg har et skønt program klar til dig. Enkelte ting skal du dog vide:

Tillad dig selv at starte din proces i RO allerede aftenen/natten før vi ses. Lad det være din intention når du går til ro og når du står op.

Du spiser morgenmad hjemme. Stå gerne op i god tid. Drik et stort glas med citron og spis din morgenmad efter 30 minutter. Spis gerne grød, gryn, frugt. Undgå brød og animalske produkter (æg, ost, yoghurt, mælk ect.) – spis gerne i stilhed, hvis muligt.

Kl. 8.00: Du møder ind hos Yoga-Liv i STILHED. Jeg tager imod dig med åbne og varme arme og viser dig til din plads.

Vi starter dagen med en helt STILLE stund i morgengryet. Vend opmærksomheden indad, læn dig ind i stilheden – vær mindfull til stede i stunden, hvor nat bliver til dag, hvor dagen gryer (sattva). Og MÆRK din tilstand, sæt intentionen for dagen og vær til stede fuldt og helt i nuet.

Du får herefter mulighed for at gøre dig nogle notater, og jeg vil facilitere dagens første refleksionsøvelse.

Herefter fortsætter dagen med lutter gode ting, der alle understøtter din proces ind i RO – Retræte, Rekreation og Restitution. Du vil opleve:

 • En lang yin yoga praksis
 • Yin yoga løbende igennem dagen
 • Mindfulness og meditation i teori og praksis
 • Refleksion og visualisering
 • Kosten
 • Naturen
 • Stilheden
 • Samværet

Du skal medbringe

Tage gerne en dagbog/notesbog med dig samt dit foretrukne skriveredskab. Måske farver, hvis du får lyst til at sætte kulør på. Du vil igennem hele dagen blive opfordret til at gøre dig notater og refleksioner om dine oplevelser, din tilstand, din intentioner og dine processer.

Varmt tøj (varme sokker og en strikketrøje eller lignende, så du kan undgå at blive kold i yogapraksis eller meditationspraksis). Overtøj passende til dagens vejr – så du kan benytte dig af naturen og den friske luft.

Sted

Yoga-Liv, Rævdalstoften 33, 9330 Dronninglund

Kommende Terapeutiske RO, rekreation & restitution retræter

 • Lørdag d. 20. november 2021
 • Lørdag d. 22. januar 2022 (vinter)
 • Lørdag d. 30. april 2022 (forår)
 • Lørdag 29. oktober 2022 (efterår)

Det siger andre:

“Blidt, nænsomt og kærligt fører hun os ind i en stille væren med det, der er. Jane har stor viden og kendskab til yogaen og den spirituelle verden og mixer dette i sine guidninger. Hver gang er der et tema, der har fokus såvel kropsligt, sjæleligt og åndeligt. Med sin store erfaring får hun skabt et helt specielt rum, hvor der er utroligt rart at være, en oase af fred og harmoni, et pusterum fra hverdagen, hvor kroppen og sjælen finder hjem og starter sin egen healingsproces.” – Birgitte Kloster.

 • Sikker bookingbetaling på yoga-liv.dk
 • secure payment
 • dankort
 • visa
 • mastercard
 • mobilepay
Shopping Cart